Ex Libris M. de Filippis / Bohdan Rutkowiak. - Rutkowiak, Bohdan (1933- ). (1985)
Trzy ksiązki za nimi w owalu, otoczonym lliśćmii akantu, św. Franciszek z ptaszkiem na ręku, u dołu napis: Ex Libris M. de Filippis, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.