Ex Libris Bohdana Rutkowiaka : Gdańskie Lwy / Zbigniew Osenkowski. - Osenkowski, Zbigniew (1943- ). (2008)
Głowa lwa, na grzywie napis: Gdańskie Lwy, napis u góry: Ex Libris i u dołu: Bohdana Rutkowiaka. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.