Ex Libris Ligii Schmidt / R. Krzywka. - Krzywka, Ryszard (1925-2009) (1959)
Na tle prostopadłych linii sylwetka tancerki, z boku koło, u góry w kwadracie księżyc. Wzdłuż prawego boku napis: Ex Libris Ligii Schmidt. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut. i rok.