[Danzig - Althof Aufnahme der Abbruchsarbeiten der Häuser von Althof nur noch 1 Haus stehend mit Blick nach Kneipab] [Aut. odb. Karol Nowaliński]. - Nowaliński, Karol (1935- ). (Karol Nowaliński, 1986)
Przedstawia budynki na Starym Dworze (Althof) pod Gdańskiem w trakcie rozbiórki, 23. 10. 1910 r.