Nie Pożyczam - Kalczyńska, Alina (1936- ). ([S. l., 1967)
Przedstawia diablika stojącego na książce, z lewej strony po łuku napis: Nie Pożyczam.
Na odwrocie ołówkiem autograf aut. Data wg bibliogr.
Grońska M., Ekslibrisy. Wiadomości zebrane dla kolekcjonerów, Warszawa 1992