Juliusz Słowacki - Balladyna : Tragedia w 5 aktach z epilogiem - Państwowy Teatr Wybrzeże (Gdańsk). (Gdańsk : Państwowy Teatr "Wybrzeże", 1956)
Program teatralny premiery w Teatrze Dramatycznym w Gdyni 1.02.1956 r. Inscenizacja i reżyseria: Tadeusz Żuchniewski, scenografia: Jadwiga Przeradzka, kierownik literacki: Sylwia Janowicz, muzyka: Marian Stroiński.
Keywords: Teatr "Wybrzeże" (Gdańsk); Państwowy Teatr Wybrzeże (Gdańsk) -- programy; Program teatralny; Programy teatralne -- Polska -- Gdańsk -- 1945-1970.; Druki ulotne -- Polska -- Gdańsk -- 1945-1970.