Max Abraham. - F. A. Brockhaus (Lipsk). (Leipzig : F. A. Brockhaus, 1901)
Przedstawia portret w popiersiu Maxa Abrahama, niemieckiego wydawcy muzycznego urodzonego w Gdańsku.
U dołu pod kompozycją faksymile podpisu oraz daty życia portretowanego: Max Abraham geb. 3. Juni 1831 - gest. 8. Dezember 1900.
Poniżej podpisu informacja o wydawcy: Druck v. F. A. Brockhaus in Leipzig.
Czas powstania na podstawie danych biograficznych portretowanego i wydawcy.
Autor nieznany, praca niesygnowana.
Keywords: Grafika -- Niemcy -- 19 w