Baby I. Kuran-Bogucka. - Kuran-Bogucka, Irena (1920-1995) (1961)
Przedstawia całopostaciowe sylwetki dwóch kobiet, ubranych w długie suknie i chusty okrywające głowy i tułowia, bosych, kroczących w prawo.