Żuraw Gdański - Uklejewski, Janusz (1925-2011) (Gdynia, 1945)
Przedstawia Żuraw w Gdańsku, około 1960 roku.
Tytuł na rewersie.
Data według przedstawienia.
Autor według pieczątki na rewersie.
Keywords: 1945-1989; 1901-2000; Fotografie; Żuraw (Gdańsk); Gdańsk (woj. pomorskie); Śródmieście (Gdańsk ; część miasta)