Najpiękniejsze w skarbcu pamiątki królewskie / wybór zabytków: Dariusz Nowacki, teksty: Krzysztof J. Czyżewski, Dorota Gabryś, Marta Golik-Gryglas, Dariusz Nowacki, Magdalena Piwocka, Rafał Ochęduszko, Magdalena Ozga, Joanna Winiewicz-Wolska ; redakcja: Izabela Bilińska-Socha ; fotografie: Dariusz Błażejewski [i 5 pozostałych]. - Czyżewski, Krzysztof (1963- ). (Zamek Królewski na Wawelu - Państwowe Zbiory Sztuki, 2022)
Publikacja przygotowana z okazji otwarcia stałej ekspozycji Skarbca Koronnego na Wawelu.