Najpiękniejsze w skarbcu pamiątki królewskie - Czyżewski, Krzysztof (1963- ).; Nowacki, Dariusz (historyk sztuki).; Gabryś, Dorota; Golik-Gryglas, Marta; Piwocka, Magdalena; Ochęduszko, Rafał; Ozga, Magdalena; Winiewicz, Joanna; Bilińska-Socha, Izabela; Błażejewski, Dariusz (1967- ).; Zamek Królewski na Wawelu - Państwowe Zbiory Sztuki; Polska. Ministerstwo Kultury i Dziedzictwa Narodowego (Kraków : Zamek Królewski na Wawelu - Państwowe Zbiory Sztuki, 2022)
Publikacja przygotowana z okazji otwarcia stałej ekspozycji Skarbca Koronnego na Wawelu.
Bibliografia na stronach 171-175.
Dofinansowano ze środków Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego
Keywords: Zamek Królewski na Wawelu - Państwowe Zbiory Sztuki -- katalogi; Skarbiec Koronny (Zamek Królewski na Wawelu, Kraków, Polska) -- katalogi adnotowane; Insygnia królewskie -- Polska -- katalogi; Królowie i władcy -- przedmioty kolekcjonowane -- Polska -- Kraków -- katalogi