Ex libris albert collart - Beier, Ottohans (1892-1979).; Collart, Albert (1899-1993). (1973)
Nagi mężczyzna siedzący na kwiecie i przez lupę oglądający owada, napis u góry: ex libris, u dołu: albert collart. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.
Na odwrocie nazwisko artysty. Data według inwentarza zbioru ekslibrisów PAN BG.
Keywords: Ekslibrisy -- Niemcy -- 20 w