Mikołaj Kopernik 500-lecie urodzin 1473-1973 / St. Rolicz. - Rolicz, Stanisław (1913-1997) ([nakładem własnym autora], 1971)
Przedstawia portret Mikołaja Kopernika z przyrządem astronomicznym spisującego notatki.