Mikołaj Kopernik 500-lecie urodzin 1473-1973 - Rolicz, Stanisław (1913-1997). ([Gdynia] : [nakładem własnym autora], 1971)
Przedstawia portret Mikołaja Kopernika z przyrządem astronomicznym spisującego notatki.
Pod kompozycją tytuł, sygnatura autora i data. Miejsce powstania według działalności autora.
Keywords: Kopernik, Mikołaj -- (1473-1543) -- portrety; Grafika -- Polska -- 1945-1990 -- tematy, motywy