[21. 5. 1922 Langertorwall vom alten Peterschen Hof gesehen] (s. n.], 1922)
Przedstawia Bramę Żuławską i otaczajacy ją teren po niwelacji wałów od północnego-wschodu, w głębi widoczny dworzec kolei wąskotorowej, 21. 05. 1922 r.