Ex libris Dyrekcja Okręgowa Kolei Państwowych w Gdańsku / St. Rolicz. - Rolicz, Stanisław (1913-1997) (1960)
Lokomotywa ciągnąca wagon pasażerski, wyżej tarcza z herbem Gdańska, napis: Ex Libris, wzdłuż krawędzi wyobrażenia napis: Dyrekcja Okręgowa Kolei Państwowych w Gdańsku. W lewym dolnym rogu sygnatura autorska SR-6, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.