Gabriela Zapolska - Żabusia : Sztuka z 3 aktach / Państwowy Teatr "Wybrzeże". (Państwowy Teatr "Wybrzeże", 1954)
Program teatralny premiery 8.05.1954 r. Reżyser: Łazarz Kobryński, scenograf: Feliks Krassowski, współpraca literacka: Konstanty Puzyna.