Gabriela Zapolska - Żabusia : Sztuka z 3 aktach - Państwowy Teatr Wybrzeże (Gdańsk). (Gdańsk : Państwowy Teatr "Wybrzeże", 1954)
Program teatralny premiery 8.05.1954 r. Reżyser: Łazarz Kobryński, scenograf: Feliks Krassowski, współpraca literacka: Konstanty Puzyna.
Keywords: Teatr "Wybrzeże" (Gdańsk); Państwowy Teatr Wybrzeże (Gdańsk) -- programy; Program teatralny; Programy teatralne -- Polska -- Gdańsk -- 1945-1970.; Druki ulotne -- Polska -- Gdańsk -- 1945-1970.