[Gdańsk, ulica 3 Maja] Foto Karol Nowaliński. - Nowaliński, Karol (1935- ). (1988)
Przedstawia widok z wieży dworca PKP w Gdańsku na ul. 3 Maja i budynek dawnej szkoły wojskowej (obecnie Urząd Pracy), na pierwszym planie prace przy wzmacnianiu skarpy przy torach, 1988 r.