[Afisz teatralny. Incipit:] W czwartek, 1 marca 1951 r. i dni następne ... premiera Świętoszek komedia w 5 aktach Moliera w przekładzie T. Boya-Żeleńskiego. (Gdynia : [wydawca nieznany], 1951)
Afisz teatralny spektaklu, który miał miejsce w Teatrze Dramatycznym w Gdyni, Pl. Grunwaldzki 1. Reżyseria Jerzy Walden, dekoracje i kostiumy Roman Bubiec.
Afisz teatralny spektaklu, który miał miejsce w Teatrze Wielkim w Gdańsku. Reżyseria Stanisław Kwaskowski, dekoracje Feliks Krassowski.
Karta zadrukowana dwustronnie: z jednej strony afisz teatralny spektaklu Świętoszek, z drugiej afisz teatralny spektaklu Cisza.
Keywords: Państwowy Teatr Wybrzeże (Gdańsk) -- druki ulotne; Teatr -- Polska -- 1945-1970.; Afisze -- Polska -- 1945-1990.