Medal. Jan Kazimierz - 400-lecie Mennicy Bydgoskiej. - Wątróbska-Frindt, Stanisława (1934-1994).; Polskie Towarzystwo Archeologiczne i Numizmatyczne (Bydgoszcz : Polskie Towarzystwo Archeologiczne i Numizmatyczne, 1994)
Medal. Awers: W otoku z Orderu Złotego Runa popiersie króla Jana Kazimierza, wokoło napis: Ioan Casimir D G Rex Pol & Svec M D L R P. Rewers: Po środku rewers talara bydgoskiego z 1650 roku, po bokach 1594-1994, wokoło napis: W 400-Lecie Mennicy Bydgoskiej - Numizmatycy Bydgoskiego Oddziału PTAiN.
Keywords: Jan Kazimierz -- (król Polski ; -- 1609-1672); 1901-2000; 1989-2000; Medale; Polska; Obiekty trójwymiarowe