Tadeusz Rittner - Głupi Jakub : Komedia w 3 aktach - Państwowy Teatr Wybrzeże (Gdańsk). (Gdańsk : Państwowy Teatr "Wybrzeże", 1958)
Program teatralny premiery w Teatrze Kameralnym w Sopocie 27.06.1958 r. Reżyseria: Krystyna Tyszarska, scenografia: Feliks Krassowski, kierownik literacki: Walerian Lachnitt.
Keywords: Teatr "Wybrzeże" (Gdańsk); Państwowy Teatr Wybrzeże (Gdańsk) -- programy; Program teatralny; Programy teatralne -- Polska -- Gdańsk -- 1945-1970.; Druki ulotne -- Polska -- Gdańsk -- 1945-1970.