Gdańsk - Kościół św. Jana zniszczenia widok z wieży kościoła N. M. Panny / Kazimierz Lelewicz. - Lelewicz, Kazimierz (1896-1986) (1953)
Przedstawia zniszczony podczas wojny kościół św. Jana, widok z wieży Kościoła Mariackiego, 1953 r.