Gdańsk, ruiny 1945 / Fot. F. Habdas. - Habdas, Franciszek (1906-1977) (1945)
Przedstawia ulicę Piwną w Gdańsku, widok z ulicy Chlebnickiej w kierunku Kościoła Mariackiego, na pierwszym planie ruiny kamienic, lato 1945.