Historia repetytorium dla maturzystów i kandydatów na studia : SuperMemo / [aut. Maciej Forycki, Igor Kraszewski, Michał Zwierzykowski ; praca pod kierunkiem J. Dobosza ; oprac. komputerowe Renata Kupczyk, Robert Wieczorek]. - Forycki, Maciej (1974- ). (SuperMemo World, 2002)
Całość materiału podzielona chronologicznie na rozdz.: starożytność, średniowiecze, nowożytność, historia XIX w., okres międzywojenny, II wojna światowa, historia powojenna od 1945 do lat 90-tych XX wieku.