Historia repetytorium dla maturzystów i kandydatów na studia : SuperMemo - Forycki, Maciej (1974- ).; Zwierzykowski, Michał (1974- ).; Dobosz, Józef (1959- ).; Kraszewski, Igor.; Kupczyk, Renata; Wieczorek, Robert (Poznań : SuperMemo World, 2002)
Całość materiału podzielona chronologicznie na rozdz.: starożytność, średniowiecze, nowożytność, historia XIX w., okres międzywojenny, II wojna światowa, historia powojenna od 1945 do lat 90-tych XX wieku.
Tyt. z ekranu tytułowego.
Nazwy autorów po wybraniu: Treść --> Autorzy.
Bibliogr.
Wymagania systemowe: procesor Pentium; RAM 32 MB (miniumum 16 MB); Windows 95 lub nowsze; SVGA rozdzielczość 800x600; High Color (kolor 16-bitowy); napęd CD-ROM; karta dźwiękowa.