Państwowa Opera i Filharmonia Bałtycka. - Kongres Kultury Polskiej (1966 ; Warszawa). (Gdynia : [s.n.], 1966)
Afisz z programem koncertów w ramach Kongresu Kultury Polskiej w październiku 1966.
Keywords: Państwowa Opera i Filharmonia Bałtycka (Gdańsk) -- 1945-1970 -- druki ulotne; Tysiąclecie chrztu Polski (966-1966) -- rocznice; Życie muzyczne -- Polska -- Gdańsk -- 1945-1970.