"Człowiek drogą Kościoła" / Marian Kowalczyk. - Kowalczyk, Marian (1956- )
1. Przeciwstawianie się dehumanizacyjnym tendencjom współczesności. 2. Eklezjalno-personalistyczne pogłębienie zagadnienia. 3. Ostateczne spełnienie człowieka we wspólnocie Osób Trójcy Świętej.