Europejska Partia Zielonych : polityczny trendsetter Unii Europejskiej / Anna Skrzypek-Claassens. - Skrzypek, Anna (1979- ).
1. Wprowadzenie. 2. Droga Zielonych w kierunku głównego nurtu europejskiej polityki. 3. Od pryncypialnego eurosceptycyzmu do krytycznej prounijności - ewolucja programowa europejskich Zielonych. 4. Podsumowanie: Zieloni - od eurosceptyków do entuzjastów lepszej Unii Europejskiej.