Europejska Partia Zielonych : polityczny trendsetter Unii Europejskiej - Skrzypek, Anna (1979- ). (2021)
1. Wprowadzenie. 2. Droga Zielonych w kierunku głównego nurtu europejskiej polityki. 3. Od pryncypialnego eurosceptycyzmu do krytycznej prounijności - ewolucja programowa europejskich Zielonych. 4. Podsumowanie: Zieloni - od eurosceptyków do entuzjastów lepszej Unii Europejskiej.
Tytuł nagłówkowy.
Artykuł opublikowany w Części II: Debata programowa europartii i frakcji politycznych w Parlamencie Europejskim.
Bibliografia na stronach 200-205.