Stocznia - Argasińska-Łozińska, Barbara (1934-2016). ([Gdańsk], 1973)
Przedstawia widok na fragment Stoczni Gdańskiej. Widoczny basen stoczniowy z kadłubami okrętów i dżwigami.
Miejsce wydania według działalności autora.
W polu kompozycji w dolnym prawym rogu monogram wiązany autora "BAŁ". Poniżej kompozycji ołówkiem: akwaforta 2/50 "STOCZNIA" B. Argasińska-Ł 73.
Keywords: Grafika -- Polska -- 1945-1990 -- tematy, motywy