W marszu na Zachód - Kuran-Bogucka, Irena (1920-1995). ([Gdańsk], 1965)
Przedstawia sześć dużych sylwetek maszerujących żołnierzy. Fakturę nadaje zachowane w odbitce usłojenie drewna.
Pod kompoz. ołówkiem ręką aut. tyt., nr odbitki, sygn. i data: W marszu na Zachód 8/20 I. Kuran-Bogucka 1965. Miejsce wyd. wg działalności aut.