Planty, promenady, ringi : śródmiejskie założenia pierścieniowe Gdańska, Poznania, Wrocławia i Krakowa / Łukasz Bugalski. - Bugalski, Łukasz (Fundacja Terytoria Książki, 2020)
Książka powstała na bazie rozprawy doktorskiej autora: Założenia pierścieniowe w strukturze urbanistycznej miast współczesnej Polski, Gdańsk, 2018.