Ludność Śląska w drugiej połowie XX wieku / Andrzej Ochocki. - Ochocki, Andrzej (1945- ).
1. Okres migracji do 1950 r. 2. Łączenie rodzin w latach 1952-1959. 3. Rodzinne przesłanki emigracji do Republiki Federalnej Niemiec po 1960 r. 4. Narodowość i pochodzenie etniczne. 5. Kwestia obywatelstwa.