Ex Libris Dzidki Birkenmayerowej / A. Birkenmayer. - Birkenmayer, Alfred Józef (1892-1977) (1929)
Pośrodku w kwadratowj ramce na tle orientalnych wzorów okrąg, w którym siedzi naga kobieta oraz napis: Ex Libris Dzidki Birkenmayerowej. Całość wyobrażenia otoczona jest ramą ze znakami z Zodiaku, a w narożnikach umieszczone są koła z postaciami kobiecymi. Sygnatura artysty monogram AB i data w obrębie kompozycji.