[Joost van der Vondel]. - Bary, Hendrik (ok. 1640-1707) ([Holandia], 1682)
Przedstawia portret Joosta van den Vondel popiersie 3/4 w prawo, głowa na wprost, w owalnej ramie wspartej o podium, na którym czterowiersz.
Nad owalnym portretem w polu kompozycji na tle po lewej: AEtat. ; po prawej: LXXXVI.
Data, autor i miejsce wydania na podstawie bibliografii.
Pod owalnym portretem na podstawie czterowiersz na temat Vondela.
Tytuł na podstawie treści kompozycji.
pl.wikipedia.org 08.05.2025.
Keywords: Vondel, Joost van den -- (1587-1679); Pisarze holenderscy; Grafika holenderska; Miedzioryt