Ex Libris Marii Hoffmann / R. Krzywka. - Krzywka, Ryszard (1925-2009) (1957)
Przedstawia rzeźbę kobiety z grobowca Wawrzyńca Medyceusza, obok napis: Ex Libris, u dołu Marii Hoffmann. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut. i data.