Medal 40 lat Muzeum Zamkowego w Malborku 1961-2001. ([Mennica Państwowa], 2001)
Awers: Na gładkim tle fragment detalu architektonicznego ze zbiorów Muzeum Zamkowego w Malborku. Z prawej strony daty: 1961- 2001, niżej napis w dwóch wierszach: Muzeum Zamkowe/W Malborku. Rewers: Na tle ceglanego, średniowiecznego muru płaskorzeźba stojącej Madonny z Dzieciątkiem. Na dole z lewej strony logo UNESCO.