Medal 40 lat Muzeum Zamkowego w Malborku 1961-2001. - Mennica Państwowa (Warszawa). ([Warszawa] : [Mennica Państwowa], 2001)
Awers: Na gładkim tle fragment detalu architektonicznego ze zbiorów Muzeum Zamkowego w Malborku. Z prawej strony daty: 1961- 2001, niżej napis w dwóch wierszach: Muzeum Zamkowe/W Malborku. Rewers: Na tle ceglanego, średniowiecznego muru płaskorzeźba stojącej Madonny z Dzieciątkiem. Na dole z lewej strony logo UNESCO.
Tytuł nadany przez katalogującego.
Miejsce wydania na podstawie siedziby emitenta.
Nazwa wydawcy na podstawie znaku mennicy na medalu.
Data na podstawie napisu na medalu.
Keywords: Muzeum Zamkowe (Malbork).; 2001-; Medale; Polska; Obiekty trójwymiarowe