Ex Libris Gabriel Dutripon : Voir - Savoir - Pouvoir / Ch. Favet. - Favet, Charles (1899-1982) ([wydawca nieznany], 1951)
Na pierwszym planie tarcza herbowa, za nią wąż spoglądający przez szkło powiększające na długiej rączce, w głębi sylwetki kościołów. U góry na wstędze dewiza: Voir - Savoir - Pouvoir, u dołu napis: Ex Libris Gabriel Dutripon. Poniżej pod kreską nazwisko artysty i data: Ch. Favet -Sc Op. 317-. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.