Ex Libris Gdańskie Lwy / Eugeniusz Delekta. - Delekta, Eugeniusz (1946- ). (2008)
Panorama Gdańska od strony Motławy umieszczona na dziobie statku, na jej tle w kole herb Gdańska, napis u dołu: Ex Libris Gdańskie Lwy. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty i data.