Bedřich Swatoň - Smok w Nieswarowie / Państwowy Teatr Lalek w Gdańsku. (Państwowy Teatr Lalek w Gdańsku, 1955)
Afisz przedstawienia. Reżyseria Jan Bołgaty, scenografia Ali Bunsch, muzyka Jerzy Dobrzański, kierownik literacki Lech Bądkowski, opracowanie muzyczne Edward Rawa.