Bedřich Swatoň - Smok w Nieswarowie - Państwowy Teatr Lalki i Aktora Miniatura (Gdańsk). (Gdańsk : Państwowy Teatr Lalek w Gdańsku, 1955)
Afisz przedstawienia. Reżyseria Jan Bołgaty, scenografia Ali Bunsch, muzyka Jerzy Dobrzański, kierownik literacki Lech Bądkowski, opracowanie muzyczne Edward Rawa.
Keywords: Państwowy Teatr Lalki i Aktora Miniatura (Gdańsk) -- druki ulotne; Afisze -- 1945-1990.