Johann Wilhelm Schmieden - Wolfgang, Johann Georg (1662-1744).; Hoffmann, Jan Benedykt (ok. 1700- przed 1777) (Berlin, 1715)
Przedstawia portret w popiersiu Johanna Wilhelma Schmiedena (1793-1714).
U dołu w polu kompozycji tytuł: Johann Wilhelm Schmieden.
U dołu w polu kompozycji sygnatury autora i autora wzoru, miejsce i data wydania: Joh. Bened. Hoffmann del., Joh. Georg Wolffgang Sc. Reg. Sculpsit Bero. 1715.
Keywords: Grafika -- Niemcy -- 18 w; Portrety -- Niemcy -- 18 w