Ueberschwemmung der Nogat - Niederung 1888 - Surand, Franz; Prusy. Weichselstrombauverwaltung ([Gdańsk] : Weichselstrombauverwaltung, 1888)
17 fotografii przedstawających powódź na Żuławach w marcu 1888 r. w miejscowościach: Janówka (niem. Jonasdorf), Elbląg (niem. Elbing), Krępki (niem. Zeyer), Nowa Cerkiew (niem. Neukirch), Błotnica (niem. Schlammsack), Mojkowo (niem. Möskenberg), Fiszewo (niem. Fischau), Mostek (niem. Rückfort).
Miejsce wyd. wg działalności wyd.
Keywords: Powodzie -- Polska -- Żuławy Elbląskie (region) -- 19 w. -- fotografie; Powodzie -- Polska -- Żuławy Wiślane (region) -- 19 w. -- fotografie; Żuławy Elbląskie (Polska ; region) -- 19 w. -- fotografie; Żuławy Wiślane (Polska ; region) -- 19 w. -- fotografie