Śpiący J Kuran-Bogucka. - Kuran-Bogucka, Irena (1920-1995) (1960)
Przedstawia dwie siedzące postaci ujęte do pasa, z zamkniętymi oczami. Po lewej kobieta z założonymi rękami, po prawej mężczyzna podpierający głowę ręką.