Śpiący - Kuran-Bogucka, Irena (1920-1995). ([Gdańsk], 1960)
Przedstawia dwie siedzące postaci ujęte do pasa, z zamkniętymi oczami. Po lewej kobieta z założonymi rękami, po prawej mężczyzna podpierający głowę ręką.
Tyt., data i sygn. aut. dopisane ołówkiem ręką aut. poniżej kompozycji: "Śpiący 2/10" oraz "I Kuran-Bogucka 1960". Miejsce wyd. wg działalności aut.