Juliusz Słowacki - Mazepa - Teatr Ziemi Gdańskiej (Gdynia). (Gdynia : Teatr Ziemi Gdańskiej, 1965)
Program teatralny premiery, która miała miejsce 18.09.1965 r. w Teatrze Muzycznym w Gdyni. Reżyseria: Kazimierz Brodzikowski, scenografia: Maria Niedźwiedzka.
Na okładce dodatkowa informacja: Sezon 1965/6.
Keywords: Teatr Ziemi Gdańskiej (Gdynia) -- programy; Teatr Miejski im. Witolda Gombrowicza (Gdynia); Program teatralny; Programy teatralne -- Polska -- Gdynia -- 1945-1970.; Druki ulotne -- Polska -- Gdynia -- 1945-1970.