Gdańsk Lech Wałęsa Ex libris / B. Brankov. - Brankov, Boris (1945- ). (2009)
Przedstawia w owalu fragment Długiego Pobrzeża z Żurawiem w Gdańsku. Napis u góry: Gdańsk Lech Wałęsa, u dołu: Ex libris. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut. i data.