Teraźniejszość i przyszłość wojsk inżynieryjnych Ministerstwo Obrony Narodowej. Redakcja Wojskowa. (Redakcja Wojskowa, 2009)
Stanowi kompendium wiedzy o sprzęcie wojsk inżynieryjnych oraz o sposobach jego wykorzystania na polu walki.